Печат на тази страница

150 млади офталмолози и специализанти събра Академия Офталмология

30 Апр 2023 18:53

 

Първата в България Академия Офталмология събра близо 200 участници, от които 150 млади офталмолози и специализанти по Очни болести. Форумът се провежда в в Панагюрище в периода 28 април до 1 май 2023 година. Събитието се организира от Българско дружество по детска офталмология, невроофталмология и офталмогенетика, Българско дружество по ретинология, Българско глаукомно дружество с подкрепата на Българския лекарски съюз.

Съвременните методи на диагностика и лечение на заболяванията в областите на ретинологията и глаукомата, детската офталмология, невроофталмологията и офталмогенетиката са фокус на теоретичното и практическото обучение на младите специалисти и специализанти за насърчаване на усъвършенстването на уменията и познанията в областта на иновативната офталмологията, качеството на диагностика и лечение и предотвратяването на загуба на зрение в детска и зряла възраст.

Академия Офталмология обединява водещи специалисти от цялата страна, които представят съвременни диагностични и терапевтични подходи в офталмологията при лечение на диабетна ретинопатия, катаракта, глаукома, други социално значими очни заболявания и травми. Организирани са множество практически курсове в отделните подспециалности на очните болести, като младите лекари имат възможност да се докоснат и да изграждат умения при използването на лазерни апарати, периметри, биометри и да дискутират сложни терапевтични подходи с утвърдени специалисти като проф. Александър Оскар, проф. Ива Петкова, доц. Марин Атанасов, проф. Силвия Чернинкова, доц. Невяна Велева, проф. Лъчезар Войнов, доц. Яни Здравков, доц. Снежана Мургова, проф. Мария Конарева-Костянева, доц. Станислава Костова, доц. Галина Димитрова, д-р Алек Топов и др. Провеждат се уършкопи и в областта на контактната корекция, диагностични методи при диабетна ретинопатия, ехография на окото, изследване на рефракцията.

Свързани статии (по етикет)

Main Menu