Проф Карен Джамбазов на крачка от нов мандат като шеф на УМБАЛ „Св. Георги“

07 Юни 2024 19:13

Един етап дели проф. д-р Карен Джамбазов от нов мандат като изпълнителен директор на пловдивската УМБАЛ „Св. Георги“. Това показват междинните резултати от конкурса, публикувани на уебстраницата на Министерството на здравеопазването.

Проф. Джамбазов, който и в момента управлява лечебното заведение, е единствен кандидат за поста и е преминал успешно през първите два етапа – проверка на документите за съответствие с изискванията и представяне на концепция за развитие на лечебното заведение и приноса на кандидата в него. В случай, че се справи и с третия етап – събеседване с комисия, проф. Карен Джамбазов ще остане начело на най-голямото лечебно заведение в България за още един тригодишен мандат.

По втората позиция, обявена в конкурса – представител на държавата, кандидатът също е само един и отново е човек от настоящото ръководство на болницата: проф. Ангел Учиков. Както и проф. Джамбазов, проф. Учиков е преминал успешно първите два етапа от конкурса и очаква събеседване с комисия, което ще потвърди или отхвърли оставането му в Съвета на директорите на УМБАЛ „Св. Георги“.