Безплатни консултации с детския онколог проф. Фунда Чорапчъоглу в Пловдив

18 Юни 2024 13:30

 

Проф. д-р Фунда Чорапчъоглу, която лекува деца с онкологични диагнози от цял свят, ще гостува в Пловдив за безплатни консултации на 27 юни 2024 г. Специалист по детска хематология и онкология с повече от 25 години опит, проф. Чорапчъоглу е един от най-търсените специалисти в Турция за лечение на рак в детска възраст, както и на саркоми при деца и възрастни – област, в която работи съвместно с известния онкоортопед проф. Харзем Йозгер.

Всяка година 16 до 18 от 100 000 деца по света биват диагностицирани с рак. Левкемиите, мозъчните тумори, лимфомите, както и туморите на бъбреците, очите, костите и меките тъкани са най-често срещаните ракови диагнози в тази възрастова група. Раковите заболявания обикновено са по-агресивни и се разпространяват по-бързо при децата в сравнение с възрастните. За щастие, в повечето случаи те също реагират по-благоприятно на лечението, твърди проф. Фунда Чорапчъоглу.
„Ракът в детска възраст може да бъде излекуван, в случай че лечението се провежда в клиника с опит в тази област и от точните специалисти“, казва проф. Чорапчъоглу. За успешния изход от лечението е необходимо сътрудничеството на опитни специалисти в областта на детската онкология, детската хирургия, радиологията, радиационната онкология, нуклеарната медицина, патологията, а понякога и други специалисти, в зависимост от конкретната диагноза. С комплексна грижа над 80-85% от случаите на рак при деца могат да бъдат излекувани, а при някои диагнози и локации успеваемостта надхвърля 90%, отбелязва специалистът.

Проф. д-р Фунда Чорапчиоглу ръководи Отделението по детска онкология в болница Acibadem Maslak в Истанбул. Лекува всички видове рак в детска възраст с помощта на химиотерапия, таргетни и имунотерапии. Работи съвместно с мултидисциплинарен екип, за да осигурят възможно най-добрата грижа за малките пациенти. До момента е лекувала успешно повече от 2000 деца и е обучила над 100 педиатри в Турция.

Безплатните консултации на 27 юни в Пловдив ще се проведат въз основа на предоставените медицински документи и изследвания, с предварително записване на тел. 032 660 192 (Д-р Гюрай Ходжев).