Каракачанов: Няма да плащаме на Русия за оръжейните лицензии

04 Дек 2018 20:25

"Преговори с Русия за лицензи няма, има поставяне на въпроса от руска страна. България не дължи никакви плащания за лицензи на оръжие, което използваме, това е моето мнение. Въоръжението, произвеждано по стари лицензи, е подобрено от нас. Русия няма никакво основание да претендира за лицензионни такси". Това обяви в предаването "Лице в лице" по бТВ вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

"Последните месеци се занимаваме само с нашите вътрешни проблеми - каза той за търканията в коалицията на Обединените патриоти. - Ако се окаже, че фундаменталните въпроси, по които имаме различия са неразрешими, няма защо да сме заедно занапред". И съобщи, че тримата със Сидеров и Симеонов са се виждали за последно преди 10-ина дни. "На срещите ни всичко е културно. После започват телевизионните екшъни", допълни Каракачанов.

"Държавата трябва да има ясна политика към милион и половина българи, които напуснаха България в последните години, но и към двата милиона, които живеят в съседните държави", каза той. И добави: "Няма проблем с българските турци, проблемът с радикалния ислям е в циганските гета. Същият този Ахмед Муса преди да стане ислямист, беше протестантски пастор. Законът за вероизповеданията, който предлагахме в първоначалния му вариант, трябваше да контролира тези процеси. Какво направи парламентът - ДПС предложи едни поправки, които да направят закона беззъб. С текстове се предлага тикомълком да се върнат имоти на мюфтийството, в чий интерес е това - не е във всеки случай в интерес на България", каза лидерът на ВМРО.

Използването на прекомерна сила от Русия в конфликта с Украйна е факт. Усилията трябва да са към действия, които насърчават диалога. Между двете страни в конфликта обаче трудно може да се води равностоен диалог, каза още той. И допълни, че "не само Русия води хибридна война. Цял един набор от сайтове пускат фалшиви войни. Но това е част от в съвременната война".

 

Main Menu