Борисов уверява, че не гражданите ще плащат глобата на БЕХ

18 Дек 2018 15:59

Глобата, наложена от Европейската комисия на БЕХ в размер на 77 милиона евро, няма да бъде платена от гражданите, а от печалбата на дружествата.

Това увери министър-председателят Бойко Борисов в изказването си пред журналисти в рамките на участието си във форума ЕС - Африка във Виена.

 

Премиерът Борисов изтъкна, че преговори са се водили три години, като първоначалната сума е била 300 млн. евро, която в последствие е намалена на 77 млн. "Това беше минималната сума, която договорихме, всичко останало беше приватизация на газопреносната система", заяви министър-председателят.

По думите му би било предателство, ако газопреносната система не е собственост на българските граждани и на държавата. Той призова журналистите да си представят какви биха били заглавията и какво щеше да се говори, ако преди две години негово правителство е взело решение за приватизация на газопреносната система.

 

Припомняме, вчера след като стана ясно, че Европейската комисия ни налага глоба за монополното положение на БЕХ, енергийният министър Теменужка Петкова заяви, че е готова да понесе отговорност.
Припомняме, че Теменужка Петкова вече веднъж подава оставка като министър в третото правителство на Бойко Борисов - след като стана ясно, че се познава с кандидат купувача на ЧЕЗ Гинка Върбакова

Main Menu