Гражданин платил винетка 4 пъти

05 Ян 2019 19:43

Регионалният министър Петя Аврамова заяви на извънредна пресконференция днес, че следващата седмица АПИ ще започне проверка на фирмата-изпълнител на системата за електронните винетки. Аврамова уточни, че устройства на граничните пунктове е трябвало да бъдат монтирани до 31 декември 2018 г.

Заради затруднената ситуация, в която са били поставени много от шофьорите, Аврамова увери, че при неточност и закупуване на повече от една електронна винетка, средствата на гражданите ще бъдат възстановявани.

"Във връзка с констатираните проблеми искам да успокоя всички граждани, които са заплатили за една винетка два пъти. Дори имаме констатиран случай на 4 пъти заплащане за винетка, средствата ще бъдат възстановени. Затова трябва да подадат заявление в Областно пътно управление или в Централното управление на Агенция "Пътна инфраструктура". Заявлението е свободен текст и към него трябва да има информация за закупената винетка. Средствата ще бъдат възстановени", посочи още тя.

От пътната агенция съобщиха, че до момента продадените винетки са 73 000 на стойност над 5 млн. лева. Съгласно информацията от миналата година събраните средства са от същия порядък.

Main Menu