Българите, открили надписа "Локо" върху Хеопсовата пирамида: Автентичен е

08 Ян 2019 22:24

Българите, които заснеха надписа "2019 Локо" върху прочутата Хеопсова пирамида в Египет, увериха, че той е автентичен и са го открили там преди три дни, когато били на екскурзия в Кайро. Не е ясно кой е автор на вандалския акт. Може да се предположи, че той е футболен запалянко. Справка показва, че само у нас има девет отбора с името "Локо". От фенклуба на "Локомотив" - Пловдив обявиха, че се съмняват в достоверността на надписа, съобщи bTV.

Когато Мина Димитрова и съпругът ѝ тръгват на екскурзия в Египет в началото на годината, си правят специално табелки с надпис "Локо София", защото искат да се снимат с тях на пирамидите след прословутия случай с мемориалния комплекс в японския град Хирошима, върху който сценични работници от Националната опера написаха "Локо София".

"Вижда ни екскурзовада и казва: Каква е тази табела?! Е, как, да сме в крак с модата, в кавички. Тогава той каза: Преварили са ви. Той ми показа камък на пирамидата с издълбано "Локо 2019". Срам ме е от моята шегичка. Наистина ме попари", разказа жената.

Така семейството открива надписа "Локо 2019" върху пирамидата на Хеопс. Жената уточни, че той е бил факт на 5 януари в 8:30 ч. сутринта.

Хеопсовата пирамида е най-известната от Великите пирамиди в Гиза и е последният запазен архитектурен паметник от Седемте чудеса на света.

Всяко година тя се посещава от хиляди туристи от цял свят, но за първи път подобен надпис изниква върху нея.

Main Menu