Каракачанов: Който се прегърне с ДПС в коалиция, приключва мача

24 Фев 2019 17:12

Реакцията на премиера Борисов относно промените в Изборния кодекс беше много категорична и показва, че коалиция между ГЕРБ и ДПС няма. Това заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов пред БНР.

Той осъди тактиката БСП да не да участват в работата на Народното събрание и по този начин да се опитват да блокират работата на парламента.

Това е една типично саботьорска тактика, защото БСП са царе на саботажите още от времето преди девети септември 1944 година, но това не решава нещата, отсече Каракачанов. Според него по-меката политика на ГЕРБ спрямо останалите групи в парламента не е знак за коалиция или търсене на заместител.

Няма партия в България, която да не е наясно, че който се прегърне с ДПС в коалиция, просто е приключил мача, увери Каракачанов.

Той посочи, че ВМРО са за преференциите, защото те засилват вътрешнопартийната конкуренция.

Според него проблемът и в евроизборите, и в парламентарните, и в местните избори е феноменът 15-15. Но не можеш по този начин заради бълхата да изгориш и юргана, категоричен бе той и напомни, че те са предложили да няма номерация на листата, а да бъдат изписани само по наименованията на партиите и коалициите.

Тук ДПС ги стяга чепика, защото разчитат предимно на един електорат в гетата, който виждате как го мотивират, само че този електорат не може да чете и да пише, защото не е ходил на училище, обясни Каракачанов.

Той посочи, че ВМРО е за съвместно явяване на "Обединени патриоти" на евроизборите. Според него трябва да се проведат вътрешни избори, при които трите партии в коалицията да предложат свои кандидати и да се реши каква ще е подредбата на листата.

Каракачанов изрази надежда въпросът да се обсъди на редовния коалиционен съвет на "Обединените патриоти", който от седмици не се е свиквал.

Нашите вътрешни отношение по никакъв начин не трябва да пречат на работата на голямата коалиция, на мнозинството в парламента и на работата на правителството, посочи още той.

Относно концепцията си за интеграцията на ромите Каракачанов съобщи, че я е изпратил до останалите министри и очаква тази седмица да получи и техните предложения, за да се изработи окончателният вариант, който ще бъде внесен в правителството за разглеждане и гласуване.

Сигналите от ГЕРБ засега са, че голяма част от нещата за тях са приемливи и нормални, но има и забележки по някои от точките, коментира вицепремиерът. /news.bg

Main Menu