Веселин Марешки: ВОЛЯ беше забелязана на европейската политическа сцена и оценена по достойнство

01 Мар 2019 20:02

 

„ВОЛЯ беше забелязана на европейската политическа сцена и оценена по достойнство. Последното социологическо изследване от Брюксел е само поредното доказателство за това. Оттам ни дават едно място в бъдещия европарламент, но ние ще се борим за две с коалицията, която създадохме „ВОЛЯ-Българските Родолюбци“. Това заяви лидерът на ВОЛЯ и зам.-председател на НС Веселин Марешки.

 

Припомняме, че според социологическо проучване от агенция - партньор на ЕП, съобщено от БНР и публикувано на страницата на Европейския парламент, партия ВОЛЯ ще успее да спечели достатъчно гласове на предстоящите евроизбори, за да изпрати в Брюксел един представител.

 

Според подробната разбивка на най-новите данни ГЕРБ биха получили 35.7 на сто от гласовете, БСП - 35.1 на сто, ДПС - 10.7 на сто, "Обединени патриоти" - 5.4 на сто, "Да, България" - 2.4 на сто, "Воля" и "Реформаторски блок" - по 2.2 на сто, АБВ - 1.4 на сто, други - 4.9 на сто.

На основата на тези данни се прави прогнозата, че България би имала осем представители в групата на Европейската народна партия, шестима в групата "Социалисти и демократи", двама при АЛДЕ и един, който засега не би принадлежал към установена политическа група.

Main Menu