Арх. Весела Мирянова от „Артекс”: Не най-важното е печалбата от един апартамент, себестойността е 500 евро на кв. м

21 Мар 2019 09:37

Собственичката на строителната фирма "Артекс" арх. Весела Мирянова, продала имота на Цветан Цветанов, казва, че цената при една сделка е по лична преценка.

"Той заменя два негови стари апартамента с много луксозно обзавеждане. И получава един нов апартамент, но на шпакловка и замазка", каза за Нова тв арх. Весела Мирянова.

И добави, че "не най-важното е печалбата от един апартамент". "И, след като нашата себестойност е около 500 евро на кв. м, какво ви притеснява, че сме продали с печалба. Да, имам такива апартаменти", обясни Мирянова в отговор на въпрос има ли и и друг апартамент в този квартал, който да е по 700 евро на квадратен метър.

Според нея Цветанов е оценил архитектурата на сградата, както никой друг клиент и от "Артекс" му предложили апартамент, който не се продавал.

"Просто той е клиент, който е оценил вложеното от младия архитект Пламен Мирянов в тази сграда - тази мощна енергийна защита на сградата, с вградения 91-ви псалм", допълни Мирянова.
Припомняме, че излязоха нови разкрития и прокурорска проверка за новия апартамент на Цветан Цветанов. Оказва се, че той е прехвърлил два апартамента на строителната фирма "Артекс" и още в същия ден те са продадени на негов бивш подчинен от предизборния щаб на ГЕРБ.

Самият Цветанов заяви, че няма от какво да се притеснява, защото е "изряден български гражданин".

Апартаментите, послужили за заменка при сделката с новия дом на Цветан Цветанов, са придобити в същия ден и при същия нотариус от бивш служител в ГЕРБ. Бившият компютърен специалист от ГЕРБ Симеон Велков купил апартаментите на Цветанов за 470 000 лева, разкрива сайтът "Свободна Европа".

Цветанов заяви, че Велков не е служител в политическа партия ГЕРБ. "Няма нищо, което да е незаконно. Няма никаква договорка, с когото и да било", категоричен бе заместник-председателят на управляващата партия.

Както "Свободна Европа" съобщи, Цветанов придобива апартамент от 239 кв. м за 387 438 лева, като дава два апартамента в друг квартал и доплаща 100 000 лева. Според пазарните цени квадратен метър в този район струва над 2500 евро. В сигнал до прокуратурата се твърди, че данъчната оценка е нереална, а цената - занижена драстично.

Main Menu