Пакетът "Мобилност" e изтеглен

27 Мар 2019 09:27

Според Съюза на международните превозвачи Пакетът мобилност няма да бъде гласуван днес.

Според информация, съобщена първо в БНТ, изпратена до тях от евродепутата Петър Курумбашев, председателят на ЕП Антонио Таяни е заявил, че пакетът няма изобщо да влезе за разглеждане. Информацията до късно снощи беше, че ще се проведе второ гласуване за влизане на текстовете в дневния ред на тази пленарна сесия.

Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни е изтеглил пакета "Мобилност" от пленарна зала. Това се е случило в 1 ч след полунощ ток. Причината е, че има 1632 поправки в регламента.

Решението трябва да бъде потвърдено днес в пленарната зала.

Въпреки това планираният за днес протест на българските превозвачи не се отменя.

Припомняме, че в 12 часа българско време те ще излязат пред Европейския парламент в Страсбург, за да изразят недоволството си срещу ликвидирането на транспортния бизнес в Източна Европа. Паралелен протест ще се състои и в София.

Снощи премиерът Бойко Борисов заяви във "Фейсбук", че е писал на премиерите на Гърция, Испания, Ирландия, Португалия, Словакия и Хърватия, както и на лидерите на ЕНП партии от тези държави, с молба да подкрепят усилията на българските евродепутати за удължаване на срока за дебати и изработване на едни по-балансирани и справедливи мерки по пакета "Мобилност".

Main Menu