Фандъкова щяла да напусне ГЕРБ, ако била на мястото на Цветанов

07 Апр 2019 13:43

"Правилна постъпка, но може би малко закъсняла". Така столичният кмет Йорданка Фандъкова коментира в ефира на Нова телевизия оттеглянето на Цветан Цветанов от парламента.

Водещият обаче настъпателно попита градоначалника защо не му е отговорила на въпроса за морала за оставането в партията, Фандъкова отговори с думите: "Със сигурност той има много сериозен авторитет сред всички. Ако ме питате мен дали бих постъпила така, аз ще ви кажа не. Щях да си тръгна от важните управленски позиции, да".

Според нея решението му да напусне парламента е правилно, като на хората със сигурност трябвало да се дават обяснения в такива случаи.

Тя допусна, че причините Цветанов да остане в ГЕРБ са наближаващите евроизбори.

Столичният кмет е на мнение, че скандалът "Апартаментгейт" се отразил тежко на ГЕРБ. По думите й минавайки от скандал в скандал се нарушава доверието на хората в политиката, в политиците и в институциите.

Тя призова, че всички трябва да положат усилия, за да спре кризата на доверие, което става само с признаване на грешки и поемане на отговорност.

Градоначалникът отбеляза, че управниците трябва да казват истината и да отговарят на въпросите на народа, дори когато това е трудно.

Main Menu