ВМРО с мерки срещу несоциоализираните ромски групи в страната

12 Апр 2019 12:09

От ВМРО предлагат ”нови мерки срещу несоциоализираните цигански групи в страната”, като целта е да се интегрира реално малцинството и да стане част от обществото.
Натрупаните проблеми от десетилетия и неглижиране на темата с циганския етнос, са причината за това, което се случва. Това каза заместник-председателят на ВМРО Искрен Веселинов по време на брифинг в Народното събрание, съобщава Novini.bg.

 

„Нашето дълбоко убеждение на всички представители на ВМРО, че десетилетията, натрупвани проблеми, неглижиране на темата и погрешно робуване на максимата, че интеграцията е процес, в който мнозинството започва да харесва малцинството, каквото е, са причината за това, което се случва“.

 

Той обърна внимание на концепцията на Каракачанов и подчерта, че трябва да се приеме. „В страната се наблюдава чувството на безнаказаност и липсата на наказателната отговорност. Затова предлагаме да се въведат нови видове наказания – полагане на безвъзмезден труд в полза на обществото и задържане в териториално звено на МВР. Тези наказания не са насочени само срещу циганския контингент, но най-силно ще се усетят там“, посочи Веселинов.

 

ВМРО не подкрепя безредието. Това обществено напрежение започва да ескалира. Ако не се вземат мерки честотата на подобни инциденти ще се повиши, предупреди Веселинов.

Main Menu