Лов за великденски яйца За Нашите Деца

25 Апр 2019 19:32

В дните преди светлия празник Великден, фондация „За Нашите Деца“ изненада всички деца и семейства, с които работи, с Лов за великденски яйца.

Под звуците на пролетни мелодии, в компанията на хубаво време и топли слънчеви лъчи, и насърчавани от истински Великденски заек, децата и техните родители се впуснаха във великденското приключение. Всички гости, които носят в себе си великденски дух и имат изследователски нюх, имаха възможността да се включат в търсенето на повече от 150 ръчно-декорирани, неповторими великденски яйца, които по-рано същия ден екипът на организацията изработи.

Освен Лова, за децата бяхме подготвили и шарена програма, която да разкаже на малките и големите ни приятели за традициите на Великден, какво олицетворява празникът и как се поздравяват хората в тези три дни. На въпроса „Защо първото яйце се боядисва в червен цвят“ отговорите на децата бяха всевъзможни и нито един не се припокриваше с друг. Като започнем от „защото това е любимият ми цвят“, стигнем до „така ми каза баба“, но все пак минем и през „верния“ отговор, който даде едно от по-големите деца  – „защото то символизира Господ и неговата кръв“.  Разказахме им и за няколко по-непопулярни в България традиции, като особено интересна за децата беше легендата за Великденския заек. Може би защото я чуха от самия него – как рано сутринта на първия ден на Великден, още преди да се е вдигнала росата, скачал от градинка в градинка и оставял шарени яйца за стопаните на всяка къща, за да им е цветна и добра годината.

Въпреки че бяха капнали от лова, децата се включиха и във великденско лимбо и танци, с които празникът се търкулна към своя край.

Освен с всички яйчица, които бяха открили, малките „златотърсачи“ се прибраха вкъщи с много подаръци, балони и бонбони, но и с по 1 червено великденско яйце. С този символичен подарък, екипът на фондацията пожела на всяко семейство здраве и да посрещне празника в уюта на дома си, заедно.

Main Menu