Борисов очаква посещението на папата да бъде добра реклама за България

04 Май 2019 15:08

Премиерът на България Бойко Борисов очаква посещението на папа Франциск у нас да бъде една добра реклама за България.

 

С президента Радев и аз ще направим всичко необходимо посещението на папа Франциск у нас да бъде една добра реклама за България и то на Гергьовден. Цял свят ще види, много камери ще снимат, коментира Борисов пред журналисти в централата на ГЕРБ, цитиран от БТА.

Според него добре е за страната ни, че втори папа ще посети България.

Има един факт, когато папата отиде в една държава, целият свят се съсредоточава в тази държава, да види защо точно там е отишъл, той не ходи навсякъде, изтъкна Борисов.

"Факт е, че ще бъде в България и Северна Македония. Тук отговарям и на въпроса защо положихме толкова усилия да подпишем договора за добросъседство, а и има още много работи по него", допълни той и отбеляза усилията на Гърция и Македония за името.

Тези усилия, които положихме, лично аз, да не изглежда като самохвалство, бяха оценени от папа Франциск включително, убеден е министър-председателят.

 

С този си жест да дойде, да посети не само София, да отиде в страната, да види как живеят нашите католици, техните църкви, според министър-председателя, били свидетелство, че Светият отец е оценил усилията.

Борисов смята, че е важно какво ще каже папата в своето обръщение към света.

Той му благодари за продължаващата традиция всяка година на 24 май българска делегация да бъде на аудиенция при него.

Надявам се всичко при посещението да мине добре, огромна работа е свършена, каза още министър-председателят.

Main Menu