Гл. комисар Ивайло Иванов за новото убийство в Костенец: Никой не е чул изстрел

16 Май 2019 07:57

Среднощна полицейска обсада на Костенец. Силите на реда издирват 43-годишния Стоян Зайков, заподозрян за убийството на бившата си партньорка, която беше намерена убита в петък. В сряда обаче, полицията откри и тялото на мъж, който живеел в непосредствена близост до дома на Зайков. 42-годишният Валентин Петров е бил убит с ловна пушка. Мъжът е съсед и трети братовчед на издирвания Стоян Зайков. Деляла ги една ограда, информира NOVA.

 

Все още няма категорични данни, че заподозреният за убийството от миналата седмица е категоричният извършител на престъплението от вчера, обяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Той допълни, че издирваният Стоян Зайков и застрелят Валентин Петров не са имали пряк конфликт, били в чисто човешки отношения.

„Досега няма сигнал някой нещо да е видял. Никой не е чул изстрел, никой не е видял нещо съмнително“, коментира още Иванов.

По думите му обаче новото убийство най-вероятно е извършено с огнестрелно оръжие. Специалните части започнаха щателно претърсване - къща по къща.

Main Menu