Над 500 души на премиерата на „Погубената България” от проф. Вили Лилков и Христо Христoв

16 Май 2019 12:37

Две години след явлението „Бивши хора по класификацията на Държавна сигурност” проф. Вили Лилков и разследващият журналист Христо Христoв отново успяха да провокират интереса на обществеността.

Над 500 души се събраха на премиерата на „Погубената България”, своебразното продължение на изследването, посветено на съдбата на българския елит след 9 септември 1944 г., а зала „Средец” на хотел „Балкан” се оказа тясна, за да побере всички желаещи да отдадат своята почит към паметта на жертвите на комунистическия режим и техните наследници.

Събитието бе официално открито от Торстен Гайслер – ръководител на софийското бюро на Фондация „Конрад Аденауер“, която подкрепи проекта. Той разказа за опита на Източна и Западна Германия с декомунизацията, за нуждата младите да са запознати с тази част от историята.

„Историята често бива тълкувана само на база политика. На заден план остава отделния човек. А точно тези съдби са най-важни.”, сподели проф. Вили Лилков и благодари на всички за подкрепата.

Прикачени ще откриете прессъобщение, корица, откъс и снимки, дело на Антон Кръстев (Creative Visual Solution) и Виктор Кожухаров (MirMar).

Main Menu