Полицията отрича за списък с потенциални жертви на Зайков

17 Май 2019 09:07

Продължава издирването на 43-годишния Стоян Зайков. Полицейското присъствие е сериозно и тече много мащабна и безпрецедентна по размери операция, коментира от Костенец, главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Районът е претърсван от специализирани части, но Иванов няма да уточни тяхната бройка, нова информация също няма, използваният боеприпас при второто убийство е 12-ти калибър, ловен патрон. Няма кака да се докаже колко време Зайков е обитавал къщата.

Главният секретар обясни, че относно информацията за застрашени хора от отмъщения, такъв списък не е намерен, това са слухове сред местните, а и да има, той би бил в заподозряния. За всички хора са взети предпазни мерки.

Не изключваме нито един вариант, не само кварталът с убийствата, а и целия периметър е със засилено полицейско присъствие. Снощи имахме сигнал че е забелязан в сандалки, проверен е, изчистен е сигнала, не е там. И нека не се подават фалшиви сигнали, за да не се разпиляват ресурси на полицията, призова Ивайло Иванов.

 

Бившият шеф на НСБОП Кирил Радев обясни пред БТВ, че е нормално в такива случаи града да е наситен с такива сили, но можеше да не се стигне до второ убийство, ако оперативните служби си бяха свършили работата, ако приемем че извършителя е един и същ.

Много полиция и жандармерия не е показност, но няма достатъчно информация която да ги насочи за да се предприемат издирвателни действия. Това лице не е закоравял престъпник и вероятно нещо се е случило с неговата психика и е преминал границата, след което няма връщане назад, допълни той.

Би трябвало криминалния контингент да се наблюдава, вероятно е имало сигнали за насилие, но не са допускали какво че се случи. Този човек изгледал дете на 14-години, има някаква емоционална връзка. Мен ме притеснява ако реши да се спасява с вземане на заложници. Бих посъветвал граждани с вили и къщи в района да не почиват в тях поне докато не го заловят, коментира Кирил Радев.

В отчаянието и страха за живота си трябва да му се гарантира че няма да бъде убит ако реши да се предаде. Моето убеждение е, че се крие и е наоколо, добави той.

Main Menu