Борисов: Нямаше трети вариант за Цветанов, Дончев няма да го замести

31 Май 2019 13:37

С двама заместници и повече власт на административния секретар, който да движи техническите неща през времето, в което аз се занимавам с премиерството, е предостатъчно. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отговори на журналистически въпрос дали след оставката на Цветан Цветанов вчера от ръководните постове в партията, ще остане с двама заместник-председатели, а не с трима както е в момента. Той уточни, че това е работа на Изпълнителната комисия и на Националното събрание, което ще бъде на 7 юли. Според устава на ГЕРБ освобождаването може да стане само на такъв форум.

Борисов заяви, че Томислав Дончев няма да бъде наследник на Цветанов като заместник-председател на партията и дори обмисля разделяне на длъжности и постове.

За оставката на Цветанов той обясни, че не е имало трети вариант, както вчера самият Цветан Цветанов обяви. Неговата оставка, по думите на Борисов, е била и негово желание. И както той каза, доверието в нас по много теми го няма, след като го няма - това е едно правилно решение, заключи лидерът на ГЕРБ. Вариантите бяха - напуска ръководните постове на партията, спира да се изявява по медиите и да е лице на ГЕРБ и остава да работи в централата като редови член. Той не се съгласи и избрахме другия вариант - напуска, обясни премиерът.

Днес в централата на ГЕРБ имаше заседание на Изпълнителната комисия, на което са били обсъдени резултатите от евровота.

 

"Анализът ни е, че победата е категорична. Това беше потвърдено с оставките в БСП", каза Бойко Борисов и добави: "Анализ на изборите вече правих. Журналистите го правихте. От сутрин до вечер слушам политолози и социолози, които обясняват какво мисля и как го мисля. Наслушах се на какви ли не глупости. Резултатите от изборите са добри".

"Какво повече да коментираме- когато си победил скромността изисква да си мълчиш", коментира той. "Има достатъчно платени хора, социолози и политолози, които обикалят студиата и коментират. Да им оставим тази възможност", каза още лидерът на ГЕРБ.

Main Menu