Биляна Петрова: Ваклин лъже

02 Юни 2019 16:47

Мотивите на съда показват, че Александър Ваклин говори неистини. Това заяви отстранената заместник-кметица на "Младост" Биляна Петрова пред bTV. Тя получи разрешение от съда да наруши домашния си арест за четири часа, за да отговори на твърденията на бизнесмена.

Петрова подчерта, че в мотивите на съда за присъдата е посочено, че е обезпокоителен фактът, че Ваклин не си спомня с кого е говорил за въпросните 15 000 лева, както и че е говорил различни неща от свидетеля от ДАНС.

Тя изчете част от изтеклите записи с разговорите на Петко Дюлгеров и Александър Ваклин и отбеляза, че СРС-тата за първата част били укрити, а за втората били ясни.

Според Петрова това било съмнително, защото се укривали само неща в полза на двете подсъдими.

Тя съобщи, че Специализираният съд е изпратил имейл до редица лица с пълните мотиви за присъдата, а това било нарушение на закона, тъй като фигурирали личните данни на обвиняемите и на свидетели.

Пуснала съм жалба до институциите, защото самият съд толкова грубо погазва всички закони, че аз се питам в каква държава живеем, посочи Петрова, допълвайки, че вече е подала иск в Страсбург за условията в ареста и за нарушените права при задържането ѝ.

Това ми е изключително неприятно, защото отново ще се налага данъкоплатеца да плаща грешки на властимащите, на които не им пука, обобщи Петрова. Според нея присъдата на първа инстанция е прекалено строга, като дори за убийство не давали толкова. Тя изрази мнение, че целта е да се отстрани "кметът на гражданите" от "Младост".

Относно своето предполагаемо помагачество тя бе категорична, че то не е нито ясно, нито доказано. Всичко е съшито с бели конци и с адвокатите ми ще се борим да го докажем на втора инстанция, посочи Петрова.

Припомняме, че Спецсъдът осъди на 20 години затвор Десислава Иванчева и на 15 г. нейната заместничка Биляна Петрова за искане на подкуп от 500 хил. евро и получаване на 56 хил. евро от бизнесмена Александър Ваклин.

Допълнително Иванчева и Петрова са с наложени глоби съответно от 10 000 лв. и 15 000 лв./fakti.bg

Main Menu