Стойчо Стойчев: Мистерията за бъдещия местен все още е доста плътна

15 Авг 2019 15:59

Генералният проблем на всички партии в България е липсата на читави кандидати за кметове. Това заяви пред БНР политологът доц. Стойчо Стойчев.

По думите му мистерията за бъдещия местен все още е доста плътна, тъй като основните кандидати не са се заявили.

 

"Знаем, че местните избори са мажоритарни. Управляващите от ГЕРБ ще изчакат до последно с обявяване на кандидатурата. Същото ще направят и от БСП. Така ще искат да се предпазят от традиционния черен пиар, който съпровожда всякакви избори", подчерта Стойчев.

Той е на мнение, че хората, които имат ресурс или потенциал, като че ли не искат да се занимават с политика.

"В момента, в който се захванат с тази работа, веднага биват подложени на очерняща кампания и атаки, губят престиж и доброто си име", посочи още политологът.

Според него качествените хора се отдръпнали от политиката, а на тяхно място идват хора, които имат амбиции, но като качества са по-посредствени.

Стойчев сравни длъжността кмет с тази на домоуправител. "Не е важно да си високо морален или да си голям интелектуалец, а е важно да можеш да се оправяш с ежедневни битовизми, което не всеки човек може да прави, трябва да е развъртян стопанин. Такива хора останаха твърде малко в България", допълни той.

Main Menu