Прокуратурата още събира доказателства за режима на Куйович

07 Окт 2019 11:57

Софийски градски съд отново отложи делото срещу черногореца Будимир Куйович. То ще се гледа на 17 октомври. Мотив за отлагането е отново събиране на нови доказателства. Прокуратурата иска преместването на черногореца от общежитие с по-лек режим на изтърпяване на наказанието към общ режим.

И на предишното съдебно заседание, на 25 септември, от прокуратурата коментираха, че трябва да бъдат събрани доказателства във връзка с правния стабилитет на заповедта за промяна на режима на Куйович, която той е обжалвал пред Административния съд.

В края на август на АМ "Тракия" Будимир Куйович беше арестуван, въпреки че би трябвало да излежава присъдата си, но в този момент се оказа, че е бил в отпуск. Той е бил настанен в открито общежитие в Казичене. Черногорецът беше хванат с фалшива шофьорска книжка, на път за морето, шофирайки кола с пловдивска регистрация. Заловен е при рутинна проверка на КАТ. Тогава спрямо Куйович не бе взета мярка за неотклонение, тъй като изтърпява наказание "лишаване от свобода". След задържането му отново бе приведен в затвора за доизтърпяване на наказанието.

Случаят обаче струва поста на и.д. директора на Софийския централен затвор Десислав Трайков, който бе освободен от поста в началото на септември месец.

След случката на магистралата лидерът на АБВ и бивш министър на вътрешните работи Румен Петков коментира със сарказъм, че Будимир Куйович е "герой на затворническия труд". Тогава Петков настоя делото срещу Будимир Куйович да бъде разсекретено.

Преди повече от 10 години заради действия и думи на черногореца имаше оставки на полицейски шефове. По време на съдебния процес срещу Куйович обвиняемият успя да обвини дори тогавашния вътрешен министър Румен Петков, че е вземал пари от него. Петков подаде оставка като член на кабинета на Сергей Станишев на 13 април 2008 г./news.bg