Чакат становище от ДАЗД, за да изпишат от болница децата от Кардам

31 Окт 2019 12:11

Разследването на случая с починалото момченце в село Кардам продължава, съобщава БНР.

Все още не е ясно какво е довело до смъртта на 9-годишното дете и тежкото състояние на 11-годишната му сестра, която е настанена за лечение в болница във Варна.

От УМБАЛ "Св. Марина" във Варна, където са настанени двете сестри, съобщават, че състоянието и на двете деца е стабилно. Показателите и на голямото момиче са се подобрили и животът му е вън от опасност.

Останалите три деца от семейството са здрави. Към момента те са под лекарско наблюдение в многопрофилната болница в Добрич.

Началникът на отделението по педиатрия доктор Йовев обясни, че те ще бъдат изписани, когато от Дирекцията за закрила на детето изготвят становище къде да бъдат настанени.

Припомняме, 9-годишното дете почина в понеделник. Предполага се, че то и сестрите му, които бяха приети в болница в тежко състояние, са се натровили от храна, купена в местния магазин. Вчера стана ясно, че семейството постоянно мени версиите си за инцидента и не дава конкретна информация какво точно са яли децата, възпрепятствайки по този начин разследването.

 

Main Menu