Съдят мъж за представяне на фалшиво пълномощно за ипотечен кредит

07 Ное 2019 16:56

Районна прокуратура-Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу мъж, ползвал фалшив документ за ипотечен кредит, съобщават от държавното обвинение.

Обвинението срещу него е за това, че пред служител при кредитна институция съзнателно е ползвал фалшив документ - нотариална заверка, с която се удостоверили подпис и текст в пълномощно на което е придаден вид, че изхожда от друго лице и по отношение на което е придаден вид, че е заверено от нотариус, като от него за самото съставяне не може да се търси наказателна отговорност.

Повдигнато му е обвинение и за това, че по същото време съзнателно се ползвал от фалшив документ - пълномощно, като го употребил, за да докаже, че съществува право за сключването на сделка за ипотечен кредит.

Обвиняемият и другото лице, притежавали недвижими имот в Плевен от периода на брачните им отношения. Той е упражнявал търговска дейност за осъществяването на която често използвал услугите на различни институции за кредитиране.

Обвиняемият посетил офис на кредитно дружество, с цел отпускане на кредит срещу ипотека на недвижим имот и пред съответния служител депозирал изискуемите документи, между които и неистински официален документ - заверено пълномощно от него за извършването на разпоредителни сделки с недвижим имот.

При разглеждане на документите било установено, че пълномощното е фалшиво./news.bg

 

Main Menu