Дони спира шоуто си в БНТ

27 Ян 2020 18:45

"Събота вечер с Дони" - новото предаване на БНТ стартира на 18 януари, след седмица закъснение. Концепцията на шоуто, водено от музиканта Добрин Векилов - Дони, включваше изява на гости под съпровод на симфоничен оркестър и ководещ - роботът Питагор.

След второто предаване в събота обаче десетки зрители определиха поведението на Дони като хомофобско., пише Offnews.bg.

В резултат певецът се извини публично в профила си във Фейсбук и заяви, че спира предаването в този му вид. Новата концепция на Дони ще е изцяло музикална.

Ето пълния текст на съобщението:

"Здравейте! Днес предложих на БНТ да спра “Събота вечер с Дони” в този му вид. Използвам случая да се извиня на засегнатите, а именно правозащитни организации, обвиняващи ме в хомофобия.

Имам много приятели с такава ориентация, които не се обидиха и дори се забавляваха с тези шеги, но щом съм засегнал организации, представляващи различните, най-малкото, което мога да направя, е да поема отговорност, като спра предаването в този вариант и поднеса най-искрените си извинения.

Тъй като съм спечелил конкурс и съм длъжен да предложа нова концепция, отговаряща на дефиницията на конкурса, ще помисля и вероятно предложението ще е изцяло за музикално предаване. От сърце благодаря на добронамерените и също още веднъж от цялото си сърце поднасям извиненията си на засегнатите! Дони".

Main Menu