Експерт: Божков ще си плати, за да не бъде екстрадиран в България?

01 Фев 2020 11:15

Васил Божков е достатъчно богат, за да си плати, за да не бъде екстрадиран у нас. Тази хипотеза допуска експертът по национална сигурност и преподавател проф. Николай Радулов.
Пред БНТ той даде пример с това, че в Обединените арабски емирства (ОАЕ), където се е укривал Божков, се намира и Христофорос Аманатидис-Таки. Таки беше първо арестуван, но после освободен. В крайна сметка така и не беше върнат в България.

"Васил Божков има много повече пари от Таки и не вярвам по толкова бърз и делови начин да бъде върнат", коментира Радулов.

 

"Г-н Божков най вероятно има сметки от 1 млрд., тези сметки могат да бъдат прехвърлени", каза още той.

 

На въпрос на водещия защо Божков е казал, че се намира на Балканите, Радулов отговори, че това е приемлив за общуване с медиите начин - "лъже си сутринта, лъже си следобед".

 

Директорът на Европейския институт за стратегии и анализи Бранимир Ботев смята, че случилото се с Васил Божков ще има отражение върху ФК "Левски". Както е известно преследваният от закона бизнесмен е спонсор на клуба. Като фен на "Левски" Бранимир Ботев заяви, че Левски винаги ще го има.

 

"Левски - това е болка на милиони левскари, "Левски" няма да престане да съществува, но в сферата на професионалния футбол трябва да има много стриктна организация, да се намери път и възможност", коментира той.

Main Menu