Проговори мъжът, намерил телата на изгубените в Стара планина баща и син

19 Фев 2020 19:25

Абсолютен малшанс са имали загиналите туристи от Стара Загора. Те са замръзнали на 400 м от вилна зона с къщи и постройки за укритие.

42-годишният мъж и 17-годишният му син от Стара Загора изчезнаха под връх Ботев на 5 февруари. Те бяха намерени замръзнали, а акцията по издирването продължи седмица.

Телата им са намерени от местен планинар. Той каза пред БТВ, че на последния ден от издирването видял на мястото светлини. "Никой не е предполагал, че са толкова ниско - в самата местност Паниците, на 400 метра от автомобила си", казва мъжът.

„Говорих със спасителите, те ми казаха, че е имало два челника, може и те да са светили, не е възможно от сряда до неделя да оцелеят. Сънувах, че вървя и водя някакви хора и имах някакво предчувствие", споделя Тодор Мечкаров, мъжът намерил телата на загиналите баща и син. "Аз имах отворен прозорец на къщата и два часа не можах да го затворя (обяснявайки какво е било времето в района). Невъзможно е от сряда до четвъртък в планината да оцелее човек", убеден е той.

По думите му в акцията по издирването е участвал лично шефът на Планинска спасителна служба.

Main Menu