Психолог: Вчера видяхме протестен ексхибиционизъм и институционална импотентност

07 Мар 2020 10:43

Психологът Росен Йорданов нарече постъпката на медицинските сестри, които се качиха на прозорците на бившия Партиен дом, „протестен ексхибиционизъм“.

„След това станахме свидетели на институционална импотентност и накрая се получи една бутафорна перверзия“, каза той в предаването „Тази събота“ по БТВ. „Омерзен съм от това, че цялата тази картина създаде едно много неприятно усещане за лош вкус, ниска култура и зрелище“, добави психологът.

 

„Аз съм засрамен от това, което се случи. Не смятам, че в днешно време в една цивилизована държава подобно поведение е допустимо. Недопустимо е да се допускат подобни ситуации“, на мнение е Росен Йорданов. Той попита каква е работата на шефа на НСО да се катери по прозорците и как са могли да допуснат да не изведат медицинските сестри от сградата. По думите му действията на служителите на НСО не са атака, а безпомощност.

 

Йорданов бе категоричен, че в създалата се ситуация не е имало „издънка“ на психолозите, а на службите. „Няма как да се допуска хора да създават кризисна ситуация. Обидно е към всички българи“, изрази възмущението си психологът.

LGarden

Main Menu