Раздават с полиция пенсиите в Габрово и Плевен заради коронавируса

09 Мар 2020 15:57

Полицията ще помага при организацията на раздаването на пенсиите в пощите в Габрово и Плевен, съобщи социалният министър Деница Сачева, цитирана от "24 часа".

Причината за мярката са установените до момента четири случая на заразени с коронавирус.

По думи на Сачева са водени разговори с транспортния министър Росен Желязков и министъра на вътрешните работи Младен Маринов в областите, в които в момента са обявени извънредни мерки заради COVID-19.

Тя посочи, че органите на реда ще следят пенсионерите да стоят на разстояние един от друг и при възможност да не се струпват в определени часови пояси.

 

Издадени са инструкции към "Български пощи", така че да организират изплащането на пенсиите, без да има застрашаващи ситуации за възрастните хора, които са от най-рисковите категории, обясни още министърът.

Освен това тя призова хората да използват електронни услуги, ако имат такава възможност.

Припомняме, към момента в България има четирима пациенти с положителни тестове за наличие на коронавирус. Първите двама са мъж на 27 г., лекуван в общинската болница в Плевен и 75-годишна жена от Габрово. В Габрово е заразена и медицинска сестра, която не е имала досег с болната пациентка. В Плевен с положителен тест е 61-годишен мъж, бил в една стая с 27-годишния пациент.

Продължава издирването и тестването на всички, които са имали контакт с тях.

Четиримата пациенти с положителни тестове за коронавирус са добре.

 

Main Menu