Щабът: Бременните са податливи на заразяване с коронавирус

18 Мар 2020 08:40

Бременните са податливи на заразяване с коронавирус. Шансът майката да го предаде на новороденото е минимален. Това стана ясно на сутрешния брифинг на оперативния щаб.

Броят на заболелите от коронавирус у нас до тази сутрин остава 81. Това заяви ген. Мутафчийски.

Генералът показа и готовите защитни облекла. Издържат на 50 цикъла за пране и са много по-надеждни, каза проф. Мутафчийски.

До момента не се очаква друг град освен Банско да остане под карантина.

„Приближаваме 200 000 случая на заразата. Регистрирани са нови 7 980 заболели от коронавирус само за изминалото денонощие. В Италия с положителни проби за COVID-19 са 31 500 души, в Испания – 11 000, Германия – 9 300. В Южна Корея има 93 нови случая, докато в Китай са 13”, поясни за световната обстановка проф. Мутафчийски.

Група от 80 британски туристи са блокирани от полиция в хотел на Лъвов мост в София. Това съобщи премиерът Бойко Борисов по време на снощния си брифинг в Министерския съвет. Туристите са пристигнали от Банско, където по-рано вчера беше въведена строга карантина.

"Английски туристи, туроператорът си ги взел и си ги докарал. Не стига че заразили Банско, ами сега и София, и сега полицията ги е заградила. Където има, затваряме, прибираме, на чартърите и с това да се приключва. Изключения няма. Какво да ви кажа... безотговорност", заяви премиерът, цитиран от Българската национална телевизия

Main Menu