Борисов сърдит на Радев

22 Мар 2020 15:01

Министър-председателят е сърдит на ветото на президента. Премиерът Бойко Борисов определи ветото на президента като интересно и неочаквано. Всеки ден той разговарял с Румен Радев. Дори днес към 10.00 часа се чули. Това стана ясно от брифинга на министър-председателя в Министерския съвет.

Според него мотивите му били спрямо исканията на БСП. При разговор с Радев двамата се разбрали какво ще се промени в закона. Президентът го предупредил за мотивите за спекулата и за невярна информация, разпространявана през медиите.

Никой не може да ни каже колко време ще продължи тази пандемия, изтъкна премиерът. Затова той искал да чуе всички мнения, дори и противоречиви. Всичко, каквото се прави, било за здравето на хората, по думите му. Борисов е изненадан, че за два дни президентът си сменил мнението.

Първата ни задача е да защитим здравето и живота на хората, отчете още премиерът. Олигарсите искали цялата тежест сега да падне върху държавата. Второто, за което се грижим, е нашите пенсионери да имат пенсии за дълго време напред, отчете министър-председателят. До последния лев ще стискаме, за да има пари за пенсионерите, обяви той.

Румен Радев не давал никакво решение. Няма пандемия, която да е под една година, по думите на премиера. Изведнъж можем да се окажем в критична ситуация, опасява се Бойко Борисов. Едва от седмица сме в извънредна ситуация, по думите му. Самолети вече не ни трябват, каза премиерът. Армия няма, опасява се той. Един батальон ако събереш, той ще се разболее от коронавирус, притеснен е Бойко Борисов. Със седмици сме изпреварили мерките, които другите държави вземали. За четири дни реорганизирахме цяла индустрия, похвали се той. Досега в разговорите с президента Румен Радев проявявал разбиране. След ветото в щаба се чудели със същия човек ли са разговаряли. За Борисов във ветото проличал егоцентризмът на президента.

Main Menu