Менда Стоянова очаква извънредното положение да се удължи

01 Апр 2020 15:52

Три са нещата, за които депутатите ще се наложи да се съберат в следващите дни, според очакванията на Менда Стоянова и според оценката й като важни. Освен актуализацията на бюджета, предложена от правителството в понеделник късно вечерта, и гласуването на измененията в Закона за енергетиката, това е нуждата от удължаване на срока на въведеното извънредно положението.

Припомняме, Народното събрание го гласува за срок от един месец на 13 март, т.е. то изтича на след 13 дни. Очакванията на депутата от ГЕРБ и председател на комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова са да се наложи удължаване.

Днес депутатката даде проба за тестване за коронавирус, както направиха и всички депутати, след като вчера късно вечерта председателят на НС Цвета Караянчева обяви, че има депутат дал положителен резултат. По-късно председателят на оперативния щаб ген. Венцислав Мутафчийски потвърди, че депутатът Хасан Адемов е приет за болнично лечение.

Менда Стоянова коментира мерките, които се взимат в държавата: "Естествено че одобрявам мерките - това му е работата на щаба, да препоръчва и задължава. Не бих си позволила да оспорвам мнение на специалисти."

Самото разпускане на депутатите Менда Стоянова не може да се съгласи, че е "ваканция", а е било наложително с оглед препоръките и взимане на разумно решение.

 

"В тази обстановка е смислено да се събираме, когато има нужда с оглед на извънредното положение." По думите на Менда Стоянова депутатите сега - за актуализацията, Закона за енергетиката и извънредното положение - няма възможност да не се съберат. Конституцията за това е категорична./news.bg

 

Main Menu