Георги Попов: Ще джиросам акциите на Наско Сираков, може да ги получи следващата седмица

23 Май 2020 19:21

Наско Сираков ще получи мажоритарния пакет акции на Левски до края на другата седмица. Това призна пред Георги Попов пред bTV. Именно той притежава 86,6 % от акциите на футболния клуб.

 

Те бяха джиросани на премиера Бойко Борисов с дата 8 май, но той категорично отказа да ги приеме и да има нещо общо с ценните книжа.

Така футболният клуб попадна в патова ситуация, а голмайстор №1 на "сините" - Наско Сираков, публично заяви, че е готов да получи собствеността на клуба. Съдружникът на Георги Попов - Васил Божков, дори направи анкета във Фейсбук по темата, като и в нея Сираков бе категоричен фаворит на феновете.

Пред bTV Попов обясни самата процедура на новото джиросване в посока Сираков. Според него, акциите все още са на Бойко Борисов, но при негов отказ, ще отидат при Сираков, а това може да се случи още през следващата седмица.

По думите му, отказът на Борисов може и да не е писмен, а да бъде просто мълчалив отказ.

"За да спазим закона, въпреки различните тълкувания, смятаме, че те са все още притежание на премиера. При негов отказ, те ще се върнат при мен.

Отказът може да бъде мълчалив. С други думи, Борисов може и да не отговаря на писменото запитване на Левски към него относно акциите.

 

Ние сме го питали в рамките на няколко дни, дали ще се разпореди с тях. Ако не се разпореди, ще джиросам акциите на г-н Наско Сираков.

Реалистично е до края на другата седмица те да бъдат в София при господин Сираков.

Той има подкрепата на феновете. Считам, че има достатъчно разумни хора в нашето общество и ще се смени моделът на управление и финансиране, както те искат. Трябва да се смени и самата структура на футболния съюз.

Не съм имал честта и удоволствието да разговарям с Наско Сираков в последните дни, но го поздравявам за смелостта и отговорността, която поема.

Поздравявам всички с утрешния празник. Културата е нещо, на което ние разчитаме. Благодарение на нея сме оцелели във вековете. Също така използвам и повода за двойния празник - 106-годишнината на клуба. И да помоля всички, с дружни усилия да се борят за неговото бъдеще", заяви Попов.

Main Menu