Таско Ерменков : Дори да има машинно гласуване, проблемът е, че хората няма да гласуват

18 Юли 2020 10:59

Не виждам да има проблем да има служебно правителство, което по конституционен път да организира следващите избори, които да бъдат машинни. Проблемът е, че хората, които са на улицата после няма да гласуват, защото те не виждат алтернатива и не са убедени, че техният глас ще се отчете. Това каза депутатът от БСП Таско Ерменков в ефира на БНТ.

Машинното гласуване решава проблемът с невалидните бюлетини, смята депутатът от левицата. По думите му червените ще внесат промени в Изборния кодекс.

С нашия вот на недоверие ние не само изясняваме своята позиция в парламента, но и отразяваме гласа на хората от улицата, заяви депутатът.

"България е използвана в една рана, която трябва да бъде избрана и в понеделник в някои от случаите, когато е гангрена, не може да бъде избирана и трябва да бъде изрязана", категоричен бе Ерменков.

Припомняме, че вчера лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви своята позиция, по повод машинното гласуване. Тя заяви, че без него ще има манипулация на вота.

Вчера Кристиан Вигенин депутат от "БСП за България" също изрази своята позиция. Той заяви, че иска да се определи вида на машините, местата за тяхното съхранение, сроковете за обществените поръчки.

Вигенин коментира, че червените са се заканили да внесат промени в изборното законодателство, ако не видят действия за въвеждане на машинния вот.