Димитър Аврамов: Подходът на Петков и Василев е опасен

20 Сеп 2021 12:06

Има политическа заявка, че ще правят нещо, но без да има политическа конструкция. Тук става дума не за трайни интереси в обществото, а за двама популярни мъже. Те не са си намерили ниша, а правят заявка, че влезнат в някаква ниша. Налице е Кралимарковският подход, че идват за да спасят българската политическа класа. Този подход е много опасен. Това заяви политологът Димитър Аврамов, коментирайки движението на Кирил Петков и Асен Василев.
Той отчете като грешка разделението на промяна и статукво.

Трябва да променяме разумно, а не да правим революции. Тези хора да излязат и да кажат конкретно какво искат да направят. Дълбоко красива и невярна фраза е, че с десни инструменти ще постигат леви резултати, каза още той пред Нова телевизия.

Не съм виждал до сега някой да е влизал в политиката и да казва, че е непочтен. Очевидно бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев нямат нищо общо с политиката и ще изконсумират всички негативи от това. Единствената новина в случая е, че на политическия терен нямат друга нова формация и заявка, това определя интереса към тях, коментира още той.

Main Menu