Корнелия Нинова провела нова среща с Кирил Петков за коалиционното споразумение

03 Дек 2021 08:07

Среща между лидерката на БСП и съпредседателите на ПП се е провела вчера - за това призна самата Корнелия Нинова на влизане в парламента за първото заседание на 47-то Народно събрание.

"Вчера се видяхме отново с г-н Петков и Василев следобед, разговаряхме по спорните въпроси", каза тя пред медиите. И добави, че уговорката им е в неделя "да изчистим всичко".

"В ход е подписване на коалиционното споразумение. Предлаганите от БСП министри преди Национален съвет не са ясни", каза още Нинова.

По повечето спорни въпроси, по думите й, социалистите и "Продължаваме промяната" намерили разбиране.

Бъдещите коалиционни партньори били съгласни да изчакат в БСП да проведат първо своя Национален съвет, а чак след това да подпишат коалиционното споразумение.

"Съгласни са, да. И колегите от ИТН и ДБ са съгласни да изчистим спорните въпроси, да подпишем коалиционно споразумение и след това да говорим за другото", каза Нинова.

 

Вчера тя отрече да става председател на Народното събрание на ротационен принцип, а след нея и Христо Иванов от ДБ отхвърли да е имало такава договорка между четирите формации в бъдещата коалиция.

Main Menu