Депутати от ГЕРБ си застлаха стълбите към МК с днешния брой на "Труд"

07 Дек 2021 14:11

Представители на ГЕРБ организираха флашмоб пред Министерство на културата като акция в защита на редакцията на вестник "Труд". Сред присъстващите се отличи депутатите Тома Биков, Любен Дилов - син, Маноил Манев, както и двамата лекари и вече настоящи депутатите Костадин Ангелов и Асен Балтов. А и бившият енергиен министър Теменужка Петкова.

Импровизираният брифинг, както и самият флашмоб не бяха чак толкова спонтанни, най-малкото защото несимволично, а сякаш с един тираж на съвременен вестник, стълбите към входа на Министерство на културата бяха застлани от днешни вестници.

 

Също така и се наложи, отново заради "добра" организация, самите протестиращи и възмутени от запечатването на част от редакцията на вестника, да стъпят върху вестниците, които постлаха със собствените си ръце. Така веднъж, а после и още веднъж, за да излязат говорителите на протестната акция.

Любен Дилов - син е убеден, че целта на акцията от вчера е вестникът да замлъкне, защото е критичен, а това е цел на президента Румен Радев. Това е най-старият и все още жив вестник в България, но това, което е направило най-лошо впечатление на Дилов - син е точно реакцията на медийната общност в у нас - и още по-точно липсата на реакция. Защо журналистическата общност не са се хвърлили да защитават своите колеги, диви се Любен Дилов. "Нашата медийна свобода виси на косъм", убеден е депутатът от ГЕРБ.

Тома Биков също взе думата. Според него акцията вчера е плод преди всичко на глупост, но в нея има и серия от неправомерни действия. Тези хора - министрите на МВР и МК, Бойко Рашков и Светослав Минеков, никога повече не трябва да бъдат допускани до държавен пост, най-много домоуправители и то със съгласието на всички от жилищната сграда", се опита да бъде ироничен Тома Биков.

Main Menu