Андрей Гюров: Няма да видите човек от ПП в списъка "Магнитски"

14 Фев 2023 12:18

Не мисля, че ще видим човек от ПП в списъка "Магнитски". Това заяви пред "Тази сутрин" по бТВ Андрей Гюров от "Продължаваме промяната".

За санкциите по глобалния закон, Гюров допълни, че цялото общество губи от тази ситуация. Прокуратурата и правораздавателните органи у нас не работят, посочи той. В България трябва да активираме собствената си имунна система, защото явно прокуратурата е безсилна и бездейства. Ние имаме само един механизъм – на предсрочните парламентарни избори на 2 април можем да напишем нашия собствен „Магнитски“ лист кои са лошите хора и как могат да бъдат изолирани от политическия процес, подчерта Андрей Гюров.

Лена Бориславова участва в изпълнителната власт на партията. Бориславова е активна част от "Продължаваме промяната", отговори Гюров на въпрос за бившия говорител на кабинета "Петков".

БСП не са предвидим партньор, това е ясно и по напускащите вид ни лица от левицата - евродепутати, кметове и общественици, допълни той.

Той обясни, че не е толкова важен въпросът за партийните листи, кой колко места ще вземе, къде ще има и къде няма да има водачи. Не е въпросът дали съответният човек е от ПП или от ДБ, а е важно да се убедят хората, че начинът да се случат промените е да се извадят най-правилните хора, които да повлекат колкото се може повече избиратели, за да сме първи на изборите, отбеляза Гюров.

Main Menu