Борисов критикува ПП-ДБ и бюджета на Радев

22 Апр 2023 13:15

ГЕРБ са притеснени от параметрите на бюджета, които представи служебната власт. Само от лихвите ще платим толкова, колкото да построим две магистрали Хемус и да ремонтираме всички училища в страната. Това каза на извънреден брифинг Деница Сачева, съпровождана от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, бившият министър на образованието Красимир Вълчев, Десислава Атанасова и Делян Добрев. Последният представи прогнозите на партията и на лидера още отпреди година и половина, че навлизаме в дългова спирала.

За Красимир Вълчев ни се случва възможно най-лошото. Освен явният дефицит, по думите му, има и скрити дефицити.

Десислава Атанасова пък е ядосана от последните коментари, идващи от ПП-ДБ, които отново искат да се разграничат от модела ГЕРБ и посочи, че моделът ГЕРБ носел сигурност и стабилност.

Тя изтъкна и разочарованието си от това , че това се случва след уж добронамереността в разговорите между първите две партии в 49 НС.

Все едно отново сме на избори, констатира и лидерът Бойко Борисов. Той също не скри разочарованието си от ПП-ДБ. Очаквал днес вече да кажат от кого искат подкрепа. Отговорът "от всички" той тълкува като липса на намерение вторите да правят кабинет.

Борисов атакува президента Румен Радев, припомняйки че в деня, в който президентът излязъл с юмрук пред хората, ГЕРБ вкарали страната в Европейския банков съюз и Чакалнята на Еврозоната.

Има още капани, които не са отразени в бюджета, подчерта лидерът на ГЕРБ. Къде са 50 милиарда лева за магистрали, недоумява той и критикува анализите на служебната власт за инфлацията и растежа.

Инфлация се бори само с инвестиции, обясни Бойко Борисов. Той настоя партиите да се произнесат по бюджета и предупреди, че ако дефицитът остане в този размер - забравяме за Еврозоната.

Цифрите са безпощадно ясни, категоричен е Бойко Борисов, според когото именно заради финансовата стабилност на страната партиите трябва да се обединят. ГЕРБ се опасяват, че в следващите месеци държавата ще колабира.

Не знам какво толкова ПП -ДБ са се уплашили, каза още лидерът на ГЕРБ. Времето на популизма приключи, обяви той и настоя за смели партии като отново постави на първо място в решаването на тази сложна ситуация ПП-ДБ. Да се опитаме да бъдем отговорни, има как, изтъкна Бойко Борисов.