Дубай не открива Пепи Еврото

24 Авг 2023 16:06

Петьо Петров (Еврото) не е в Дубай или поне няма такава информация. Това става ясно след отправено запитване от Министерството на външните работи към Дубай.

Предвид факта, че данните се отнасят конкретно за Дубай, МВнР е изпратило нота с молба за допълнителна информация, дали лицето се намира в ОАЕ. В случай, че бъде предоставен отговор, той би следвало да се отнася за всичките седем емирства.

От Външно министерство уверяват, че продължават да следят случая, а при наличието на нови данни, ще бъде оповестено.

Припомняме, подозрения, че Петьо Еврото е напуснал страната се появиха още по време на неуспешната акция на ГДБОП от 30 май 2023 г. в столичния квартал "Драгалевци", която се проведе след убийството на Красимир Каменов - Къро в ЮАР. Именно покушението бе сочено като мотив за проверката в прословутия ресторант "Осемте джуджета", макар и прокуратурата да не предостави подробности за действията си. Още тогава Еврото бе обявен за национално издирване.

Появи се и информация за подземни тунели под ресторанта, по които Петьо Еврото е успял да избяга от органите на реда.

Появиха се подозрения и за "вътрешен човек" в системата на МВР, който го е предупредил за предстоящата операция.

Седмица след акцията стана ясно, че Петьо Еврото може да се намира вече и в Дубай, като излязъл от страната през Турция. Предполага се, че посоката на бившия следовател е била Обединените арабски емирства.