Предимно облачно в страната

30 Ян 2024 08:28

През започналото денонощие облачността над по-голямата част от страната ще бъде значителна.

Превалявания, предимно от сняг, ще има на места в Източна България и планините, по-значителни в района на Странджа. Разкъсвания на облачността и повече слънчеви часове ще има през деня над Западна България.

Това съобщават от НИМХ.

Ще духа до умерен, в Югоизточна България и временно силен вятър от север-североизток. По Черноморието е обявен жълт код за очакван бурен вятър.

Максималните температури ще са предимно между 1 и 6 градуса.

Над планините в Западна България ще е почти без валежи и ще има разкъсвания и намаления на облачността до предимно слънчево време. В планините на изток ще е предимно облачно с превалявания от сняг, по-значителни в Странджа. Ще духа силен, по високите и открити части и временно бурен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 3 градуса, на 2000 метра - около минус 10 градуса.

Над Черноморието ще е предимно облачно, на места с валежи от дъжд и мокър сняг, по-значителни в крайните южни райони. Ще духа умерен и силен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 3 и 6 градуса. Температурата на морската вода е между 5 и 8 градуса. Вълнението на морето още ще се усили и ще бъде от 3 до 5 бала.

Атмосферното налягане ще се задържи значително по-високо от средното за месеца.

Main Menu