Зърнарите нямали политически искания, но отправили сигнал

07 Фев 2024 09:28
Зърнарите нямали политически искания, но отправили сигнал БГНЕС

Едва на последно място стоят парите, за които земеделците настояват. Това заяви бившият председател на Комисията по земеделие в Народното събрание Пламен Абровски пред БНТ.

Той обясни, че в момента земеделските производители стачкуват заради липсата на политика в сектора и заради липса на комуникация със сектора. Земеделските производители нямат политически искания, но те отправят политически сигнал към тези, които ще взимат решения и след 18 дни ще излъчат нов министър, посочи Пламен Абровски. За 8 месеца земеделският министър не се справил с работата си, по думите му.

Той призова парламентарната група на ГЕРБ-СДС, с чиито мандат ще се реализира ротацията, да назначи друг министър на земеделието, който да успее да обедини сектора.

Абровски добави, че това, което е трябвало да направи правителството е да нотифицира едни пари в бюджета за земеделската помощ за земеделците. Понеже правителството няма пари, които не са предвидени в бюджета на зърнопроизводителите, започва да се манипулира общественото мнение с данъчните декларации и кои са на загуба, и кои не, посочи той.

Според него, ако се прави сложен механизъм, който ще изключва едни, а ще се дава на други, по-добре е да се раздели помощта на две. Не е редно да се обвързват парите на едните сектори с други сектори, коментира Абровски.

Main Menu