Андрей Янкулов: Логично е доказателства, касаещи главния прокурор, да не са във властта на негови подчинени

04 Мар 2024 09:56

Веществени доказателства, касаещи главния прокурор, повече от логично е да не се намират във фактическата власт на прокурори, които са му малко или много подчинени. Това каза пред Нова адвокатът и старши правен експерт в Антикорупционния фонд Андрей Янкулов.

Коментарът му е по повод опасения, че може да изчезнат доказателства за корупция и влияние в съдебната система. Те са били събрани от имоти на Петьо Петров-Еврото в България и Гърция. Тези от Гърция са в Софийската районна прокуратура, твърди Янкулов, а тези от България – във Върховния касационен съд.

„Последната информация е, че съдия Талева, която е прокурор по разследване на главния прокурор или негов заместник, ги е изискала от СГП”, допълни правният експерт в Антикорупционния фонд. Според Андрей Янкулов „съществуването на някакви нормативни правила за боравене с веществени доказателства не е гаранция, че проблеми с тях при самото им съхранение не могат да възникнат”. По думите му не е невъзможно нещо да изчезне, да се повреди или да бъде заменено.

Main Menu