Нинова: БСП няма да участва в разговори за втория мандат, не иска и третия

26 Мар 2024 11:07

Няма да участваме в разговори да подкрепяме втория мандат, не искаме да получаваме третия мандат. Това заяви лидерът на левицата Корнелия Нинова, цитирана от БТА.

Тя говори по време на разискванията в парламента на внесения проект на решение, във връзка с указа на президента, с който се предлага Народното събрание да избере за министър-председател кандидата, предложен от първата по численост парламентарна група - ГЕРБ-СДС.

Междувременно вчера бе подадено заявление от Мария Габриел, че няма да участва в парламентарната процедура по избор на министър- председател и няма да предлага структура и състав на Министерски съвет.

Това е един естествен и нормален край на една ненормална коалиция. Коалиция, която бе зачената порочно, защото онези, които искаха да преборим мафията, да изчистим задкулисието, да се справим с паралелната държава, се прегърнаха с мафията.

Вместо да я изчистят предложиха да делят с нея държавата. Всичко това бе облечено в красиви думи за евроатлантизъм, висши цели, само че се движехте не от висши цели, а от низши страсти, посочи Корнелия Нинова от парламентарната трибуна.

Main Menu