Петър Тодоров: Бойко Рашков като вътрешен министър имаше "спорни контакти" нееднократно

10 Апр 2024 22:52

Скандалите в МВР следват един след друг. Много от нещата, които излизат са срамни и потресаващи, не само за гражданите, но и за всички служители на МВР. Моето обяснение е, че от един криминален случай, който се разследва, се използва, за да се извличат политически дивиденти. С тази кал се замерват политическите опоненти с цел да се бившите партньори да се дискредитират. Това заяви бившият главен секретар на МВР Петър Тодоров в предаването „Още от деня“ по БНТ.

„До момента е ясно, че една група лица са задържани в хора на разработка на ДАНС. За тях има оперативна информация, че са част от контрабанден канал. В хода на оперативната разработка явно са събрани още доказателства, които са компрометиращи. Освен чисто процесуалната страна на въпроса – разследването на едно криминално престъпление, се прави политически пиар, като се изнасят част от тези доказателства, касаещи моралната страна на случая“, обясни той по повод акцията в Агенция „Митници“.Тодоров бе категоричен, че въпросните Димитрови не ги познава. „Марин Димитров обаче съм го виждал доста често и безпроблемно да влиза в сградата на МВР. Той посещаваше министър Бойко Рашков нееднократно. С Калин Стоянов съм работим два месеца, в този период не съм го виждал да влиза при него. Разбрах в един момент, че това лице е обект на разследване от страна на ДАНС. Ако се съберат достатъчно годни доказателства за престъпна дейност, би следвало да има присъда. Искрено се надявам да има обективно разследване по случая“, сподели бившият главен секретар на МВР.

„Знам как се оказва натиск, защото спрямо мен беше оказван такъв два месеца. Това се случи, защото не се вписвах, бях изолиран – така се оказва натиск. В един момент прецених, че не съм полезен и ефективен, поради което бях освободен от длъжност по мое желание. Явно голямата битка е кой ще организира изборите“, изтъкна той.

„Димитър Кангалджиев е изключително приближен до министър Калин Стоянов. Очевидно МВР се овладя от силите на ДПС и ГЕРБ“, каза още Тодоров.