Михаил Миков напусна Нинова, присъедини се към "Левицата"

19 Апр 2024 16:11
Михаил Миков напусна Нинова, присъедини се към "Левицата" БГНЕС

"Необходимостта от лява алтернатива се разпознава от все повече политически субекти в България. Процесите в БСП не дават перспектива и алтернатива. Тук очевидно има такъв стремеж и аз ще участвам в това", заяви Михаил Миков, бившият председател на БСП. Той е един от представителите, които се присъединиха към политическа коалиция "Левицата", съобщават от формацията, цитирани от news.bg

Седем нови формации подписаха споразумение за общо явяване на предстоящите европейски и парламентарни избори в коалиционния формат.

В кампанията на "Левицата" се включват лица от различни сектори, като Йордан Малджански - в земеделието и хранителната промишленост, проф. Янко Янев - в ядрената енергетика, полк. Славчо Велков и проф. Боян Дуранкев.

Лидерът на "Движение 21", като част от коалиция "Левицата", Татяна Дончева подчерта важността на наличието на личности с политически опит в "Левицата", с цел да се гарантира ясна преценка за настоящата ситуация.

На 9 юни във формат "Левицата" ще се явят още: ПП "Зелена партия", ПП "Земеделски съюз "Александър Стамболийски", ПП "Национално движение за спасение на отечеството", ПП "Политическо Движение Социалдемократи", Сдружение "Ляв поглед", Български общонароден съюз "Бойна дружба", "Национално движение Единение".

Това, което демонстрираме днес, е равноправно сътрудничество на партии и граждански организации в ляво, един друг модел на партийни политически отношения, на демократичност и равноправие, заяви Валери Жаблянов, бивш депутат от БСП и част от коалицията. Той подчерта, че консолидацията на левите политически сили в България е без алтернатива.

Main Menu