Атанас Атанасов за казуса "Корал": Политическа борба с непозволени средстава

30 Апр 2024 17:55

Тези избори са ненужни. Бяха предизвикани по определени причини. Тези, които ги предизвикаха целят трансформация, създаване на конструкция, която да намали нашата тежест. На базата на компромати зашити с бели конци. Това заяви ген. Атанас Атанасов от "Продължаваме промяната – Демократична България" в предаването "Лице в лице" по БТВ.

Вчера изгледах всички сутрешни блокове, всички новини – всички започваха със скандала "Корал". Какъв скандал има? Дали има фалшифицирани подписи – трябва да се докаже. Едно лице, в случая Кирил Петков, е искал да напусне неправителствена организация. Тук няма пари, няма корупция, няма дялове. Има каскада от компромати. Ще се получи следният ефект – след години тези дела ще приключат по някакъв начин, но сега имат ефект на обработка на общественото мнение. Срещу мен имаше три наказателни дела – те завършиха с оправдателни присъди. Години наред имаше заглавия – "Атанасов послушва", "Атанасов изнасял оръжия", "Атансов написал неверен доклад". Това е политическа борба с непозволени средстава, с цел да бъде омаскарен
противникът, посочи Атанасов.

Ние постъпихме национално отговорно. След политическа криза – съставихме правителство, след трудни преговори именно с политическата сила, с която сме воювали. Не знам каква е ролята на Алексей Петров. Участвал съм в истинските преговори за съставяне на правителство – в кабинета на председателя на парламента. Каква да е програмата, как да изглежда персонално на правителството. Не знам каква е ролята на Алексей Петров – Борисов обича да хвърля такива неща, каза още той.

По думите му последните месеци на управление са си заслужавали. "От ДСБ и Демократична България от години работим за конституционни промени, които да дават възможност на законово ниво да се промени целия механизъм на съдебн власт. ГЕРБ овладяха служебната власт. Промяна на функционирането на служебното правителство беше предложение на коалицията на ГЕРБ и ДПС. Промените, които касаят служебното правителство са рационални", коментира още ген. Атанасов.

Той заяви, че не харесва кабинета "Главчев", защото по думите му, вместо да се занимава с изборите, прави чистки.

Ген. Атанасов призова българските граждани да не се отказват и да отидат да гласуват на 9 юни.