Кристиан Вигенин: Влизаме в предизборна кампания с вдигнато чело

08 Май 2024 08:48

Смятам, че ние като парламентарна група, макар и относително малка, постигнахме доста неща в 49-ия парламент. Отчетохме се наскоро пред избирателите си и се оказа, че за краткото време на съществуване сме внесли 19 законопроекта, постигнахме някои неща, които дадоха конкретен резултат. Това заяви депутатът от "БСП за България" Кристиан Вигенин в ефира на БНТ.

Той даде пример с увеличаването на наказанията за трафик на хора, което като резултат е довело до намаляване на този трафик.

"Виждаме как чрез законодателни мерки могат да се решават такива въпроси. Финалът на Народното събрание беше с това, че по наша инициатива и благодарение на наше предложение, което след това беше подкрепено от други формации, отложихме либерализацията на енергийния пазар за битови потребители, което засегна милиони хора в положителен смисъл", добави Вигенин.

Във времето показахме, че сме последователни и това е част от изпълнението на нашата предизборна платформа, каза още той.

"Разбира се, когато си в опозиция, е много по-трудно да постигаш тези цели, но не се отклонихме нито веднъж. Нямаме нито едно гласуване в парламента, с което по някакъв начин да сме изневерили на това, което сме обещавали. Така, че в тази кампания влизаме с вдигнато чело", допълни Кристиан Вигенин.

Според него, това е най-слабият парламент като резултати, които е постигнал. Най-слабият, от гледна точка на решения за хората.

Евроизборите са за 5 години. Моят съвет и молба към левите избиратели е да не си правят експерименти. Нека левия вот да се концентрира в листата на БСП, каза още Вигенин, който е водач водач на евролистата на БСП.