Скандал след скандал! Ужасна седмица за българския спорт

25 Май 2019 15:55

Седмицата за българския спорт беше просто ужасна. Скандал след скандал почти всеки ден се появяваше и зададе много въпроси свързани с пари, черно тото и психология.

Всичко започна със скандала с най-добрите ни състезателки по бадминтон сестри Стоеви, които отказаха да играят за България. Те обявиха, че не са получавали пари за подготовка от федерацията. Министерството назначи проверка. Кой крив, кой прав не е ясно, но и състезателките обвиниха Стоеви, че се държали надменно с тях. Фактите към този момент никой не може да каже как ще се развие скандала. Ако се стигне до това сестри Стоеви няма да участват на Олимпиадата догодина, а за друга страна ще могат да се състезават най-рано през 2020 година. 

Биляна Дудова опита да се самоубие. Боркинята Дудова, която е една от най-добрите ни състезателки опита да сложи край на живота си като си преряза вените. За щастие тя беше спасена и вече се лекува вкъщи. Според спортните психолози, които са работили с борбата тя не е проявявала никакви наченки на тревожност. 

Черно тото отново е на дневен ред в нашия футбол. След като Верея беше изхвърлена за черно тото, вчера стана ясно, че 6 играчи на Черно море са освободени от клуба, защото не са издържали детектора на лъжата с въпроси за симулативна игра срещу ЦСКА - загуба с 1:3 като домакин. 

Факт е, че това е едно голямо петно за българския спорт, а нещата не вървят никак на добре на този етап. Искренно се надяваме на Олимпиада догодина да имаме медал, но това ще е наистина много трудно...

Main Menu