Четвърти ученически конкурс за най-добра драматизация на приказка

12 Апр 2019 13:02

 

На 16 и 17 април 2019 г. от 13.30 ч., в Конферентната зала на НБ „Иван Вазов“ -Пловдив ще се проведе Четвърти ученически конкурс за най-добра драматизация на приказка или част от книга. Той се организира от Народна библиотека „Иван Вазов“ Пловдив, Община Пловдив - отдел „Образование“ и Регионално управление на образованието – Пловдив. Насочен е към учениците от I до XII клас на всички училища в гр. Пловдив. Конкурсът се провежда по повод Пловдив – европейска столица на културата, 140 години Пловдивска Народна библиотека, Световния ден на книгата и авторското право – 23 април, Националния маратон на четенето и Международната седмица на детската книга и изкуствата за деца.
Инициативата има за цел приобщаване на децата и юношите към книгата, изграждане навици за системно четене и провокиране на детското въображение и творческо мислене.
Право на участие в конкурса имат ученически състави от I до XII клас на общинските, държавните и частни училища на територията на гр. Пловдив, без ограничения за теми и произведения, но неучаствали в предишни години.
Конкурсът ще се проведе в три възрастови категории: I – IV клас, V – VIII клас, IX – XII клас.
В четвъртото издание на събитието заявка за участие са подали 20 ученически състава. Броят на желаещите да се включат нараства всяка следваща година, което е сигурен белег за интерес към събитието от учениците и техните учители.
Най-добрата драматизация от всяка възрастова категория ще получи плакет и диплом. Предвидени са награди за най-хубави декори и най-подходящи костюми, както и за най-добро индивидуално изпълнение. Представянето на съставите, декорите и костюмите ще се оценяват от експертно жури.
Победители ще бъдат наградени на специално тържество, което ще се състои на 23 април 2018 г. в Конферентната зала на НБ „Иван Вазов“ - Пловдив от 14.00 ч.

Main Menu